Един изтъркан панталон, нещо плетенко и малко стари копчета или долитането на един бухал в къщи

Едно от любимите ми неща е да давам нов живот на старите дрехи. Тези, които толкова много сме обичали, че сме изтъркали от носене. Буквално. Тези,  за които казваме, че са поели от нашата енергия. Каквото и да означава това. Най-любими са ми любимите дрехи на децата. Защото ми напомнят на едни мили периоди от тяхното детство. И, защото знам, че след като ги употребя по нов начин, те ще продължат да живеят, а няма да станат поредния боклук, който да се чудим какво да направим. Също много любимо ми е да намирам разни интересности в магазинчетата за втора употреба.За всички, които ще си помислят 'бляк', мога да кажа, че в тези магазинчета се намират чудни материи и цветове. Има дрехи, които още щом  видя, знам в какво ще се превърнат. Друг път изчаквам сами да си кажат.
Ето какво се появи от едни стари панталони на Марена, които се изтъркаха от много носене, нещо плетено, открито в секъндхенд, което така и не разбрах за какво би могло да служи (може би ръкохватка?) и малко от любимите ми стари копчета от къщата на баба.

А да, пропуснах и едно коланче от маренина рокличка, която не знам къде е, но коланчето се оказа в подходящия момент на подходящото място. И така, проектът се роди от плетенкото нещо, което просто помоли да бъде направено на бухал. Не мога да не отбележа, че очите ги избра Ваяна, двете със сестра й много се забавляваха, докато ровичкаха сред копчетата.
И в крайна сметка в къщи посрещнахме един нов бухал, който е в очакване да получи име.


   
 Днес Бухал се сдоби с две нови неща - име и фотосесия.

Името му е Григъс!
 А фотосесията на Григъс се състоя в "Къштата", където има прекрасна атмосфера за всякакви творчески идеи.




Коментари

Публикуване на коментар