"Книжка за Ваяна"

Ето една книжка, която правихме с Марена, когато беше на 4 г. Сестричката й, Ваяна, тогава беше на няколко месеца и по това време ни липсваха книжки, подходящи за тази възраст. Затова решихме да си направим сами. Така хем щеше да е сътворена с отношение към малкото човече, хем щяхме да я направим бебеустойчива. :)
Нямам много снимки на процеса, но накратко идеята беше следната : на лист правим цветни петна с водни боички, след което рисуваме контури според това на какво ни приличат.
 В последствие ни хрумна да направим прозорчета, ама така че като гледаш предната страница картинката от долната да се вписва, а като отгърнеш, да виждаш, че тя всъщност е част от нещо съвсем друго. Така че започнахме първо да изрязваме, а после да рисуваме.
Много си харесваме каква книжка се получи.Първата корица е нарисувана изцяло от Марена и трябва да отбележа, че момиченцето не меси козунак, а държи топка. :) 

На лявата страничка рибката е апликация, нарисувана предварително от Макка.


След като нарисувахме книжката, я дадохме да я ламинират, а после й заоблихме ръбчетата, за да не се нарани бебето. След което я подарихме на Ваяна :)
Отвреме на време вадехме по някоя страничка от книжката, за да може Ваяна да я "прочете", както тя си знае.:)

Коментари

  1. Невероятна идея! Имаме 2 каки в подходяща възраст, с които можем да направим подобна книжка за Ния!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Ще се радвам да споделите после вашата книжка.:)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар