Софийски фестивал на науката

Ето нещо, което наистина ме впечатли и смятам да заведа децата на някои от мероприятията. Идеята е страхотна, а интересният и различен формат на темите гарантирано ще остави трайни спомени в децата.
След време ще направя една подробна публикация за Техническия музей във Виена, където си говрехме със сестра ми, че ако навремето така ни бяха представили науката /незвисимо дали става въпрос за химия, физика, биология, география/  гарантирано щяхме да я обичаме много повече. И нямаше да е просто поредния скучен предмет, който трябва да 'избутаме'.
Много се радвам, че и тук вече се мисли усилено в посока да се запознават децата с науката по един различен, интерактивен начин.

Софийски фестивал на науката

Надявам се скоро да имам и снимков материал.:)

Снимковият материал е налице, но за наше съжаление, посетихме само 2 мероприятия. Едното беше "Архитектурна работилница", където с Ваяна сътворихме едно момиченце :
А Марена си направи сама тетраедър :

Другото, което посетихме беше "Свойствата на газовете в опити". Беше много интересно, гърмящо и забавно.
Опити с течен азот :

 Сянката на невидимия газ :
Поливане на ръка с течен азот :
Опитът на лаещото куче, което е доста гръмогласно :) :
Това, за което много съжаляваме е, че не успяхме да се включим в експедицията в Докторската градина, за да разгледаме ботаническите видове. Беше твърде ветровито и студено, но за следващата година си обещавам да направя всичко възможно да се включа, защото и на мен ми е много интересно.

Коментари