В търсене на измислените светове....

Ето каква игра ни хрумна да си направим с Марена : решихме да търсим, описваме, снимаме и въобще да документираме измислените елементи от детските /и не само:)/ книжки в заобикалящия ни свят. Защото и двете вярваме, че приказките не са просто плод на нечия фантазия. Според нас те са истински, живи и в повечето случаи авторите са предимно летописци на отдавна случили се неща, витаещи във въздуха и чакащи някой да ги материализира. И, когато това се случи, някакси изневиделица в нашия свят се появяват елементи от приказките, като ключове, които ни помагат да отключим света на въображението. И които, ако имаме очите да ги видим, се нареждат в един момент като парчета от пъзел и ни дават цялостната картинка на приказката. Знаци като истински артефакти.
Ето защо ние двете решихме да търсим тези артефакти и да докажем, че всички приказки, повести, романи и истории са истински.
За съжаление, първите две неща, които открихме, не са документирани. Марена е видяла червения фургон на Маншон, а пък аз видях Полуобувка. Наистина! Имам си и свидетел. Но бях толкова стъписана, че не се сетих да го снимам. Вярвам, обаче, че ще го срещна пак. :)
Междувпрочем, много бихме се радвали на помощ, така че всеки, който види приказен елемент, е повече от добре дошъл.:)
И така, на лов за приказните артефакти! :)

Като стана въпрос за "Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада", ето го и усойничето Рудолф :

И най-високият човек на света :
 Намерихме още и стола на шапкаря от "Алиса в страната на чудесата" :


А ето и други истински приказни неща:
Открита от Зори и Ането от Точица - къщичката на зайчето Питър на Биатрикс Потър - в основата на махалебката в Докторската градина :


След това момичетата откриха и къщата на Бай Бух от "Катеричето Лешничко", пак от Биатрикс Потър :
Имаше си и прозорче :

И след това най-неочаквано Ваяна видя Шапокляк, от "Крокодила Гена" на Едуард Успенски. Само че тя почти ни избяга. Ако се чудите къде е на тази снимка - мъничката черна фигурка по средата :


Коментари