Как да си направим държачи за книги.

24-ти май  е един от любимите ми празници, с който на драго сърце поздравявам всички българи! Малко преди края му, бих искала да разкажа какви ги свършихме. :)
Днешният ден бях решила да посветим на този чудесен празник по наш си начин, без никакви организирани мероприятия. Не защото не харесвам организираните мероприятия, а защото ми се искаше да си го преживеем по своему. Макар, че Марена я снимаха за авторекламата на предаването на БНТ, посветено на 24-ти май, в което призива беше всеки, който иска, да отиде при големия стол и да прочете любим откъс. В интерес на истината, тя се държа много спокойно пред камерата, но после я заболя корема, защото Макка винаги плаща висока цена за хладнокръвието си. Затова реших дори и да не предлагам да отидем там. :)
Решихме да си украсим обемни декоративни букви по повод чудесния празник.
Самите букви купих от един магазин. Както каза Марена "те са нещо като гипсокартон". Спокойно могат да бъдат изработени от парчета кашони, слепени един за друг. Могат и от папие маше да се направят. Важното е да се боядисат в бяло, за да се остави на детското въображение възможността да ги декорира.
След това извадихме куп парчета плат и решихме да ги облепим.
Някои ги направиха като мозайка от десени.
 Някои бяха с различни цветове от всяка страна.
Децата работиха усърдно.
И се справиха чудесно.
В крайна сметка се получиха едни чудесни букви. Роня, Ая, Ваяна, Марена :
Ние с децата решихме нашите букви да ги закрепим на малки дървени подложки и да ги позлваме за държач за книги. Ако ги сложим в края на една лавица с книги, те могат да ги подпират да не падат.
Тъй като са двулицеви, можем да ги обръщаме понякога за разнообразие. :)



Коментари

  1. Страхотна идея! Благодаря, че я сподели :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, чудесни пачуърк букви :)))
    Може за надпис на стена, легло и т.н.

    ОтговорИзтриване
  3. Моля, споделете откъде закупихте буквите? :)

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте, от къде са буквите?

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте. Съжалявам, че чак асега отговарям. Не съм видяла въпросите.
    Буквите купих в един магазин, в който се продаваха преоценени стоки от фалирали френски магазини. Но могат и да се направят от папие маше.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар