Джапанка. Една.

Ето с какво можете да се снабдите през лятото за обуване. Една джапанка. Другата - другото лято. През това време може да подскачате на едната си джапанка, а с другия крак да правите сложни акробатични номера и да се упражнявате за нов Гинес рекорд. Или пък можете да изпълните молебен за сладолед. Това е едно много просто действие - докато скачате на единия крак, с другия силно тупкате на земята и крещите с цяло гърло "СЛАДОЛЕЕЕЕД". Няма начин да се не появи поне един отнякъде.
Ето я и самата джапанка :
За направата й е необходим лист хартия, някакъв ширит, съдран от нещо си /в нашия случай от един гердан, който решихме да направим една идея по-малко лъскав/ и тиксо. Желателно е да имате и деветгодишно дете под ръка, но ако не ви се намира такова, аз мога да ви заема едно.
Мога да споделя от опит, че ходенето с една такава джапанка изисква изключителни умения, затова ви съветвам да започнете репетициите още преди джапанката. Напр. с лист хартия и коркова тапа между палеца и показалеца на крака /защо показалеца на крака се нарича "показалец", при положение, че нищо не показва, освен къде да пъхнеш разделителя на джапанката?/
И след като вече сте усвоили умението да ходите с ...нищо, може да пристъпите към ритуалния танц за извикване на сладолед. Само се уверете, че около вас няма остри ръбове.
Приятно джапанковане!

Коментари