"Пеперуда" и Rain stick за Витоша

С Марена решихме, че след като няма как да помогнем физически за гасенето на пожара на Витоша, можем да призовем Великите сили да ни пратят дъжд. Въпреки прогнозите. За целта си избрахме  два обичая - българските "Пеперуда" и "Герман" и индианския, който включва направата на  rajn stick. Българският обичай Марена ще изиграе на вилата, за да може да зарови фигурката 'Герман' в градината и да танцува боса на плочника. :)
А пък rain stck-а си го направихме заедно сутринта. Тук има друг интересен начин за направа на рейнстик.
Ето ние как го направихме :
Взехме домакинско фолио, тръбата му, малко картон, две ластичета и ориз.
Изрязахме от картона две по-големи от диаметъра на тръбата кръгчета. С тях ще 'запушим' тръбата от двете страни.
След това навихме на спирала около една точилка намачканото фолио. Това, около което ще навиваме, трябва да е с по-малък от тръбата диаметър.
Напъхахме спираловидното фолио в тръбата и приготвихме ориза. Като казвам 'приготвихме', не разбирайте сготвихме. :)
И сипахме малко ориз в тръбата между фолиото. Не мога да кажа колко,. тъй като няколко пъти сипвахме и вадихме, слушайки звука, докато постигнем онзи, който най-много ни напомни дъжд.
По принцип rain stick-ът беше готов. Но тъй като оригиналните се правят от кактуси и са си красиви сами по себе си, а нашият беше някак си....картонен, решихме Марена да го изрисува като тотем. Намерихме си в нета някакви картинки, които тя прерисува и му придаде по-индиански вид.
Ръката с окото зимволизира самата Марена, защото е сръчна, а индианското й име е "Зоркото око". :)
Сега остава да използваме всички познати ни ритуали и да се помолим силно за дъжд. И дано Великите сили ни чуят, за да спасим поне малкото останала ни природа!

Коментари