"Книжка на Марена"

Днес е Международният ден на детската книга. Има прекрасни детски книги. Има прекрасни детски автори. Прекланям се пред тях и обичам да ги препрочитам отново и отново. Тайно ще ви призная, че в момента чета "Момо" за незнамкойпореденпът.
Струва ми се много хубава символика точно днес да публикувам Първата книжка на Марена, която изработихме с нея преди доста години. Оттогава се появиха още няколко, а сега изработваме и ваянина. Денят на детската книга нали включва и книжки, изработени от деца?
Ето какво направихме. Марена си измисли история - съвсем сама, аз само й помогнах в разработването на сюжета. Взехме старите, вече ненужни каталози на Орифлейм, цветна хартия и се развихрихме.
Това начинание има няколко положителни страни - децата се учат да измислят цяла история, в която да има сюжет /тук можете да им подскажете, че е необходимо да се случи нещо неприятно, което после да бъде оправено/; пишат своя собствена книжка, със собствените си буквички / и, ако сте толкова гадни като мен, ще им ламинирате страничките, за да не могат да си оправят грешките като пораснат :)/; учите ги да рециклират - старите списания / в нашия случай - каталозите, които са излезли от употреба/ се сдобиват с нов живот, преди да отидат на боклука ; правите нещо заедно, което изисква време, търпение и постоянство /нашите книжки понякога са отнемали седмици в зависимост от това колко сме в кондиция вечер/.
Стига съм писала, представям ви първата "Книжка на Марена" :














Коментари