Най-яката сватба

Освен детските рождени дни, това лято имах честта да помогна в декорацията на най-прекрасната сватба. Истинска сватба от приказките, с леки punk и chill out елементи. На поляна, заобиколена от планини, до река. Продължила три дни и три нощи. С много музика. Хубава. При това сватба не на кой да е, а на собствената ми сестра, която обожавам. Така че във всичко, което сътворих има вложена много любов.
Всичко започна с няколко дузини бурканчета, които бяха декорирани с дантела, ширити и копчета.
След това продължи с въпроса как да направим от тези грозни и криви маси нещо, което да подхожда на сватба. :)

                                     
И как тази поляна да се сдобие с празничен дух, без да изглежда помпозно. Изискването на младоженците беше да е опростено, без типичната сватбена украса.  Разбира се, концепцията я имахме вече. За такава сватба е необходима малко предварителна подготовка. Малко, не много. Три дни - колкото е и сватбата. Вече, като чуя, че някой подготвя сватба 1/2 година, се чудя какво толкова прави. :)



В мазето на къщата на Любо /младоженецът/ намерих тези страхотни прозорци и реших от тях да направя рамки за 'висящи' снимки.


По-натам ще видите как изглеждаха, а най-хубавото е, че се оказаха добър декор за снимки.

Купих от един секъндхенд торба с плетени кръгчета, нарязах ги и направих гирлянд от тях.



Това е творба на Марена, тя изряза оградката, кръгчетата и направи от тях цветя.


На поляната имаше много олеандри, страхотно цъфнали, но засадени в гадни пластмасови качета, които в последствие добиха съвсем друг вид.


Всъщност, тъй като не само времето беше малко, а и бюджета беше ограничен, прибегнахме до хитринки. Това, с което покрихме масите и опаковахме 'саксиите', е всъщност рула от специален материал за букети. Не му знам името.














Имахме много черно/бели снимки, закачени с щипки на канап.


И, разбира се, рамките от черчевета.


Имаше и vintage елементи.




Имахме и много указателни табелки. За всеки случай.  :)




Интересни снимки станаха от този апарат. А още по-интересното беше, че никой не го беше свалял от закачалката, така че сега имаме различните гледни точки от една и съща позиция. :)

И сега не мога да не споделя малкото снимки, които набързо успях да направя на младоженците, защото носят цялото настроение на тази уникална сватба :




Малко нощни снимки :





.
Всъщност това беше една дота голяма интернаионална сватба. Имаше хора от около10 националности. И дори на другите дни, след купоните, пак беше весело. Не изглеждаше като изконсумирано удоволствие, от което ти остава само главоболието.



Ако не се бях оженила, щях и аз да си направя такава сватба. :)

На Аги и Любо искам от сърце да пожелая винаги да се гледат влюбено /не е клише, казвам го от опит :)/ и да си запазят тази щипка щуротия, която си носят! Това беше най-яката сватба, на която съм ходила напоследък. Не, защото е на сестра ми / която споменах ли, че обожавам?/, а защото е точно такава, каквато трябва да бъде една сватба - непринудена, добре организирана, весела, с чувство за хумор и достатъчно дълга, за да е усети. :)

                                                                

Коментари

  1. Ех, и аз бих искала такава сватба, ако не беше минала вече моята. Тогава най-голямата волност, която си позволихме, е да отидем до гражданското с трабанта на кума, на когото пък подарихме вратовръзка с Deep Purple. За църквата вече родителите на Крис настояха и намериха по-хубава (разбирай - по-никаква) кола, въпреки че ние си искахме трабанта. Днес си мисля - защо ми беше бяла рокля и защо не отидохме на церемониите с градски транспорт, ако не с трабанта...

    ОтговорИзтриване
  2. Светле, ако решите да е ожените с Крис повторно /защо пък не?/, с удоволствие бих ви помогнала за украсата. Макар, че като знам какви сте креативни, едва ли ще имате нужда от моята помощ.

    П.С. Моята сватба беше доста класическа, но като си гледам снимките, пак си ми харесва....:)

    ОтговорИзтриване
  3. Привет! Страхотна сватба, къде е мястото?

    ОтговорИзтриване
  4. Скъпа Ива, здравей! Поздрави от една бъдеща булка!
    Чудесно много ни харесва на моя любим и мен идеята за сватбено празненство сред природата. От известно време се изглеждаме за подходящи пространства и трупаме идеи и желания с оглед да бъде празненството ни, доколкото е възможно, лишено от суета и скованост. И попаднахме днес на твоя пост! Вдъхновяващ, окуражаващ и ведър! Мястото изглежда свежо и приятно и попада в радиуса на моята "зелено и дантела-сватба мечта". Бих ти била много благодарна и признателна да споделиш къде се намира мястото, на което се е провела описаната ти сватба? Ще се радвам и ще очаквам отговор! Поздрави от твоята идейосъмишленица!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар